Select Page

Trebate kuhinju po mjeri?

Retro kuhinje

Retro kuhinje

Za retro kuhinje preslistajte web kataloge namještaja

Mode i trendovi u svemu, pa i u izboru namještaja se stalno mijenjaju i ma koliko modernitet progresivno izbacivao nove stilove, neki stari stilovi prežive sve promjene i nije da postanu klasik, ali se u ciklusima opet vraćaju u modu. Za retro kuhinje prelistajte web kataloge namještaja, jer je to najbolji način da na jednom mjestu vidite ponudu modela, gdje i kako ih kupiti, kolika im je cijena i je li možda u tijeku neka akcija.

Nema sustavnih istraživanja koja bi pokazala zašto se nekim ljudima sviđaju retro kuhinje i druge retro stvari. Je li to ljudski pokušaj da zaustavi barem u nečemu ubrzani protok vremena, namjera da se sačuva sve što vrijedi iz prošlih vremena, malo nostalgije za nekim mirnijim i sretnijim vremenima ili traganje za rijetkim i zaboravljenim sjećanjima na to kako je svijet nekada izgledao. Istina je da retro stvari čuvaju taj diskretni šarm prohujalih vremena i to ih preporučuje.

Retro kuhinje neki biraju po razdobljima

Retro stvari čuvaju stare stilove, materijale i dizajnerska rješenja i pravo su vrelo inspiracije modernistima, jer tko se ne napaja na izvorima prošlosti, ne nudi bogznašto ni za budućnost. Zato neki retro kuhinje neki biraju po razdobljima u kojima su nastale i tako obilježile svoje vrijeme. Istina je da se u tim vremenima namještaj izrađivao od punog drveta, a ne od lijepljene piljevine takozvane iverice po kojoj ne smijete puno svrdlati i šarafiti da se ne raspadne.

Svi znaju da je drvo najprirodniji i najtopliji materijal i najizdržljiviji na testu vremena, možda i zato retro kuhinje nikada neće posve otići u zaborav. Ove kuhinje je najlakše i restaurirati i zamijeniti eventualno oštećene dijelove, trebate samo vještog stolara i isto drvo koje je korišteno u originalu. Vrata na ovim kuhinjama se neće raspasti samo zato jer im trebate zamijeniti rasklimane “pante”, a i originalne ručke možete naći u prodaji ili ako su isto drvene izraditi nove.

Retro kuhinje su dašak prošlosti u vašim domovima

Mnogi se boje miješati stilove u namještanju i uređenju svojih interijera u strahu da to neće funkcionirati, da je miješanje staroga i novoga neprihvatljivo i disonantno. Oni odvažniji, pa čak i proizvođači modernog namještaja znaju da to nije tako, retro kuhinje su dašak prošlosti u vašim domovima, a povezivanje staroga i novoga vas poziva na prekrasno putovanje kroz prošlost, sadašnjost i budućnost. Ovim kuhinjama je cijena povoljna samo dok su retro, kada postanu rariteti bit će preskupe.

Zato, ako volite starinski štih, ako vam se sviđaju retro kuhinje, sada ja pravo vrijeme da ih potražite. I ne brinite što će drugi reći, bit će to vaša kuhinja u kojoj se vi želite dobro osjećati i s ljubavlju kuhati u njoj. Drugi vam možda budu i zavidni, jer imate kuhinju kakvu nitko drugih od poznatih nema i bit će to mala cijena za veliko zadovoljstvo u kojoj će vaše inspirativne kulinarske ideje doći do punog izražaja.

Tagovi:

Trebate kuhinju po mjeri?

Nord kuhinje

Nord kuhinje

Nord kuhinje blok imaju prednosti u odnosu na druge vrste kuhinja jer se izrađuju kompaktnih dimenzija i savršene su za male prostore u kojma nema puno mjesta za veći broj kuhinjskih elemenata. Optima

Modularne kuhinje

Modularne kuhinje

Modularne kuhinje su kuhinje koje se kombiniraju po elementima prema vašim potrebama. Možete odabrati elemente koji su vam potrebni s obzirom na prostor u kojem modularnu kuhinju želite smjestiti. Kad

Obratite nam se za sve upite

Na sve upite odgovaramo žurno u toku radnog dana, a ponudu šaljemo unutar jednog radnog dana.

2 + 5 =