Select Page

Trebate kuhinju po mjeri?

Kaljeno staklo za kuhinje

Kaljeno staklo za kuhinje

Kaljeno staklo za kuhinje, što trebate znati

Kaljeno staklo za kuhinje postaje najčešća opcija za oblaganje zida koji se nalazi između kuhinjskih elemenata. Osim što služi za oblaganje kuhinjskog zida, možemo ga vidjeti i na raznim kuhinjskim frontama. Što trebate znati o kaljenom staklu? Bez obzira da li ćete izabrati čisto staklo ili staklo koje sadrži razne uzorke, najvažnije je da obratite pozornost na njegovu kvalitetu i namjenu. Kaljeno staklo za kuhinje se kupuje jedino u provjerenoj te renomiranoj trgovini. U slučaju da Vam je ovo prva kuhinja s navedenim staklom, tada nije na odmet potražiti dodatno stručno mišljenje kako bi odabrali najbolju moguću odluku.

Zašto se kaljeno staklo koristi u kuhinjama? Postoji niz specifičnih razloga zašto je navedeni materijal sve popularniji u našim kuhinjama. Ono je iznimno otporno na visoke temperature, lako se čisti i održava, daje zanimljiv efekt kuhinji. Polako ali sigurno, navedeno staklo zamjenjuje pločice koje su godinama bile najbolji odgovor za kuhinjske zidove. No, bitno je naglasiti da se kaljeno staklo ne može dodatno obrađivati, što znači da nisu moguća naknadna bušenja, rezanja, brušenja i slično.

Kaljeno staklo za kuhinje, veliki izbor boja i dekora

I dok se u početku kaljeno staklo za kuhinje proizvodilo jedino u različitim tonovima i bojama, danas nam je dostupan širok spektar boja i dekora. Današnji izbor je toliko velik da svatko može pronaći nešto za sebe, pa čak i zatražiti personaliziranu izradu. Istina je da se većina kupaca odlučuje na jednostavne i jednobojne verzije, no isto tako vidimo i odabir slika koje se protežu na kuhinjskim zidovima između elemenata. Naravno, u ovom slučaju Vaša originalnost će Vas i koštati. Ukoliko želite određeni print na staklu, morate imati na umu da se print nanosi na poleđinu kako bi se on zaštitio od potencijalnog grebanja ili nekog drugog oštećenja.

Kaljeno staklo za kuhinje dolazi u stotina različitih varijacija, no to ne znači da je tu priči kraj. Ako želite još dodatno uljepšati svoju kuhinju, tada na navedeno staklo možete ugraditi i opciju LED rasvjete. Sigurno ste primijetili kako su LED trake sve popularnije u kuhinjama, a razlog je njihovo naglašavanje i podizanje na drugu razinu. Ukoliko se odlučite za montiranje LED rasvjete, morate u obzir uzeti Clear Vision staklo koje je prozirno i koje ne stvara dodatni zelenkasti odsjaj. Rasvjetu birate prema želji.

Kaljeno staklo za kuhinje, cijene i održavanje

Krenimo od samih dimenzija. Stakleni paneli mogu doći u dimenzijama 3000 x 1000 mm, a debljina može iznositi 4 do 6 mm. Prilikom Vašeg naručivanja, u obzir morate uzeti bušenje rupa za utičnice, rasvjetu i možda neke naknadne zahtjeve. Kaljeno staklo za kuhinje možete montirati sami, ali preporučljivo je da to učine stručnjaci. Podloga mora biti ravna, a sami paneli se lijepe uz pomoć silikona koji popunjava spoje i rubove. Fuge su često širine od 1 do 4 mm. Staklo se može postaviti direktno na zid, keramičke pločice, ili preko drvenih površina.

Osim same estetike, kaljeno staklo za kuhinje se lako čisti i održava. Glatka površina će omogućiti lako skidanje bilo kakvih mrlja. Ono se čisti standardnim sredstvima za čišćenje staklenih površina. Staklo nemojte strugati, već prebrišite s mekanom krpom. U slučaju da Vam se ne da uvijek čistiti, u trgovini možete kupiti zaštitne premaze koji će stvoriti hidrofobni sloj. Koja je cijena kaljenog stakla? Cijene dosežu i preko tisuću kuna za m2. Na akcijama se navedeno staklo može pronaći i za 800 kn po m2. Prilikom kupovine obavezno se raspitajte o trajanju i garanciji u slučaju da dođe do određenih oštećenja. Navedeno staklo možete kupiti kod staklara ili u specijaliziranim trgovinama.

Tagovi:

Trebate kuhinju po mjeri?

Retro kuhinje

Retro kuhinje

Mode i trendovi u svemu, pa i u izboru namještaja se stalno mijenjaju i ma koliko modernitet progresivno izbacivao nove stilove, neki stari stilovi prežive sve promjene i nije da postanu klasik, ali s

Nord kuhinje

Nord kuhinje

Nord kuhinje blok imaju prednosti u odnosu na druge vrste kuhinja jer se izrađuju kompaktnih dimenzija i savršene su za male prostore u kojma nema puno mjesta za veći broj kuhinjskih elemenata. Optima

Obratite nam se za sve upite

Na sve upite odgovaramo žurno u toku radnog dana, a ponudu šaljemo unutar jednog radnog dana.

5 + 13 =