Select Page

Moderne kuhinje

Moderne kuhinje

Što uključuju moderne kuhinje?

Kuhinje su oduvijek centar naših domova. U njima se kuha, druži, eksperimentira, prisjeća raznih dogodovština iz mamine ili bakine kuhinje. Mnogi će shvatiti odabir kuhinje zdravo za gotovo, misleći kako je samo riječ o prostoriji u kojoj radimo dnevne obroke. Iako su kuhinje nekada bile obične i često su služile samo za pripremu obroka, danas je situacija sasvim drugačija. Danas možemo birati između različitih stilova i dizajna, možemo birati da li želimo manje ili više funkcionalnu kuhinju, možemo uklapati kuhinju s ostatkom domaćinstva itd.

Kada kažemo moderne kuhinje, mislimo na kuhinje po mjeri koje odskaču od tradicionalnog. U modernim kuhinjama najčešće pronalazimo šankove, otoke, višak prostora za pohranu, elegantne linije, moderne kuhinjske aparate. Moderne kuhinje se često rade po mjeri, što znači da se one mogu krojiti po želji i mogućnosti klijenta. Izbor nove kuhinje nikako nije lak izbor, osobito ako želite nešto novo i drugačije. Kako se odlučiti? Prvi korak je uzimanje mjera i vizualizacija onoga što bi željeli. Za dodatan savjet ili inspiraciju uvijek možete posjetiti najbliži salon namještaja.

Kako se odabiru moderne kuhinje?

Moderno je pojam koji se mijenja iz godine u godinu. Nova kuhinja bi trebala pratiti trendove uređenja, ali isto tako želite postići i dobar izgled nakon par godina. Od kuda krenuti, kako se odabiru moderne kuhinje? Pastelne boje slove kao idealan odabir za modernu kuhinju. Njene nježne nijanse možemo kombinirati sa kontrastnim tamnim bojama, ili sa zlatnim akcentima. Za razliku od jačih boja, pastelna se odlično uklapa u ostatak životnog prostora i daje dojam modernog ali i funkcionalnog. Navedena kuhinja će se najbolje uklapati s prirodnim dekorima koji su na bazi drveta ili imitacije drveta. Osim pastelnih boja, moderni su i razni tonovi sive boje koje se savršeno uklapaju u svaki dom.

Moderne kuhinje osim modernog izgleda donose i uštedu prostora i povećanu funkcionalnost. U primjeru, inovativni profili dolaze bez klasičnih ručki, već s čistim ravnim linijama. Ovakvi profili se otvaraju na klik ili dodir, i zapravo je riječ o inovaciji koja daje jednostavan izgled i produljuje vijek trajanja kuhinje. Elementi modernih kuhinja također nisu klasični, već dolaze u raznim oblicima. Sve su popularniji elementi od stakla koji su kombinirani s aluminijskim profilima. Boju stakla odabire klijent, kao i mogućnost diskretne rasvjete unutar elementa. Zidne obloge su također popularna stavka u kuhinjama, i one polako ali sigurno zamjenjuju pločice. Njihova otpornost i jednostavnost za održavanje je veliki plus, kao i sama vizualizacija koja podiže kuhinju na novi nivo.

Koliko koštaju moderne kuhinje?

Pošto moderne kuhinje imaju stil i funkcionalnost, njihova cijena je nešto viša od običnih kuhinja. O čemu navedena cijena ovisi? Cijena svake kuhinje će ovisiti o tome da li se radi po mjeri, o materijalu, o tome da li se uzima sa ili bez kuhinjskih aparata, o dodatnim troškovima. U primjeru, ako uzimate kuhinju pastelnih tonova sa čistim linijama bez kuhinjskih aparata, cijena za dimenzije 304 x 210 cm iznosi oko 27.000 kuna. Navedena cijena može varirati radi dimenzija i salona namještaja. Gdje kupiti modernu kuhinju i kako proći što povoljnije?

Ukoliko želite proći što jeftinije, tada Vam preporučujemo da pogledate moguće akcijske ponude kod raznih salona namještaja. Isto tako, gledajte na to da kuhinju uzimate za sezonskih popusta kada su one zapravo najisplativije. Moderne kuhinje se mogu raditi po mjeri i željama klijenta, što znači da je poželjno da unaprijed imate određenu viziju o tome kako želite da Vaša kuhinja izgleda. Za sva dodatna pitanja ili nedoumice, uvijek se možete obratiti stručnom timu u salonu namještaja.

Tagovi:

Trebate kuhinju po mjeri?

Retro kuhinje

Retro kuhinje

Mode i trendovi u svemu, pa i u izboru namještaja se stalno mijenjaju i ma koliko modernitet progresivno izbacivao nove stilove, neki stari stilovi prežive sve promjene i nije da postanu klasik, ali s

Nord kuhinje

Nord kuhinje

Nord kuhinje blok imaju prednosti u odnosu na druge vrste kuhinja jer se izrađuju kompaktnih dimenzija i savršene su za male prostore u kojma nema puno mjesta za veći broj kuhinjskih elemenata. Optima

Obratite nam se za sve upite

2 + 6 =