Select Page

Trebate kuhinju po mjeri?

Kuhinje od iverice

Kuhinje od iverice

Kuhinje od iverice, što je iverica?

Ukoliko planirate promijeniti Vašu kuhinju, sigurno se pitate koji materijal je najbolji izbor? Odabir materijala za kuhinjske elemente i radnu ploču mora biti promišljen korak, jer radi se o komadu namještaja koji mora biti funkcionalan godinama. Pri odabiru kuhinjskog materijala, morate imati na pameti da će se on svakodnevno otvarati/zatvarati, biti opterećen, biti izložen toplini, masnoći i vodi. Kako odabrati novu kuhinju? Najbolje bi bilo da se vodite prema vlastitim životnim navikama.

Danas na tržištu postoje razni kuhinjski materijali koji izgledom izgledaju isto, no postoje bitne razlike u kvaliteti te cijeni. Kuhinje od iverice pripadaju u skupinu često traženih kuhinja. Riječ je o pločastom materijalu koji se dobiva iz sitnih komada raznih vrsta drveta. Sitni komadići se spajaju pod pritiskom prešanja i sintetičkog veziva. Ovakav materijal često iziskuje dodatnu obradu, što znači da je da dnu ljestvice u proizvodnji namještaja. Kada se kaže kuhinje od iverice, najčešće se misli na oplemenjenu ivericu, dok se bazična iverica koristi za izradu kostura kuhinje ili za unutarnje dijelove ormarića.

Kuhinje od iverice, prednosti i nedostaci

Kada se kaže kuhinje od iverice, misli se na iveral ili oplemenjenu ivericu. Samo ime nam govori da je riječ o materijalu koji je dorađen. Proces proizvodnje je isti, samo što se sama površina dodatno oplemenjuje s melaminskom folijom. Dodatnim oplemenjivanjem, sama površina od iverala postaje otpornija na stres, paru i vlagu u kuhinji. Folije se mogu birati po želji, strukturi i debljini i one mogu doći u sjajnoj ili mat verziji. Sama cijena će ovisiti o debljini odabrane ploče i foliji sa kojom se ona oblaže.

Na tržištu nalazimo na 18 mm iveral koji će se koristiti za korpuse i fronte elemenata, 25 mm koji se koristi za veća opterećenja i 38 mm od kojeg se izrađuju radne ploče za kuhinju. Naravno, kuhinje od iverice imaju svoje prednosti i nedostatke. Koje su prednosti? Oplemenjena iverica ima dobra mehanička svojstva, otporna je na stres u kuhinji. Cijena je dobra i kuhinja se lako održava. Možete pronaći veliki izbor boja i dekora, odabrati glatku ili hrapavu površinu, odlučiti se za visoki sjaj ili mat opciju. Nedostaci su sljedeći: Bočne rubovi koji se moraju lijepiti s trakama kako se ne bi vidjela iverica u presjeku. Kako vrijeme prolazi, trake se mogu odlijepiti i cijeli dio može pokupiti ružan izgled. Još jedan nedostatak je manja otpornost na vodu i vlagu za razliku od drugih materijala.

Kuhinje od iverice, koliko košta navedena kuhinja?

Možemo reći kako niža cijena i dobra mehanička svojstva čine kuhinje od iverice popularnima. Većina kuhinja koje ćete vidjeti u trgovinama su izrađene od iverala. Kolika je cijena navedene kuhinje? Cijena će se računati po metru, no ona će također ovisiti o složenosti kuhinje, mjerama, korištenim materijalima. U pravilu, cijena za dužni metar kuhinje od iverice iznosi između 750 i 950 kuna. Navedene cijene mogu varirati od jednog salona namještaja do drugog. Kako odabrati? Ako imate u planu promijeniti kuhinju ili možda zamijeniti par elemenata, tada Vam savjetujemo da za početak pogledate akcijske ponude koje se mogu pronaći preko interneta.

Iverica se može pronaći na popustima od 30-50%. Iako zvuči primamljivo, važno je naglasiti kako se funkcionalne kuhinje ne biraju po cijenama, nego po funkcionalnosti. Navedene kuhinje su dobar izbor za osobe koje nisu svakodnevno u kuhinji, ili za apartmane. Ukoliko ste tip osobe koji voli druženja i nakuhavanja, tada Vam navedena kuhinja možda neće biti najbolji izbor. Kao i svaka kuhinja, kuhinja od iverice traži određenu brigu, no radi svog materijala ona je nešto manja otporna nego druge kuhinje.

Tagovi:

Trebate kuhinju po mjeri?

Retro kuhinje

Retro kuhinje

Mode i trendovi u svemu, pa i u izboru namještaja se stalno mijenjaju i ma koliko modernitet progresivno izbacivao nove stilove, neki stari stilovi prežive sve promjene i nije da postanu klasik, ali s

Nord kuhinje

Nord kuhinje

Nord kuhinje blok imaju prednosti u odnosu na druge vrste kuhinja jer se izrađuju kompaktnih dimenzija i savršene su za male prostore u kojma nema puno mjesta za veći broj kuhinjskih elemenata. Optima

Obratite nam se za sve upite

Na sve upite odgovaramo žurno u toku radnog dana, a ponudu šaljemo unutar jednog radnog dana.

3 + 13 =