Select Page

Trebate kuhinju po mjeri?

Ugradbene kuhinje

Ugradbene kuhinje

Ugradbene kuhinje, kako odabrati savršenu kuhinju?

Za mnoge, kuhinja je svakako najvažniji prostor u cijelom domu. Odabir nove kuhinje je svakako jedan od najuzbudljivijih kao i najkreativnijih projekata, no ono se isto tako može pretvoriti u pravu noćnu moru. Gdje potražiti nabolje ugradbene kuhinje? Ugradbene kuhinje možemo pronaći u svakom salonu sa namještajem. Prije odabira važno je odvojiti si dovoljno vremena i vidjeti što zaista želite i da li se ono uklapa u vaš stil života. Za kuhinju, najbitnija stavka je njena funkcionalnost. Pogledajte svoju sadašnju kuhinju i postavite si pitanje što bi promijenili.

Starije kuhinje često imaju sljedeće mane: Nedostatak radnog prostora, loša kvaliteta izradbe, loša boja, aparati koji se ne uklapaju, loš raspored ormarića i unutarnjeg sadržaja, premalo mjesta za pohranu bitnih stvari, previsoke ili preniske police, nezahvalno održavanje. Kod biranja nove kuhinje morate izbjeći sve navedene mane, a to realno može i koštati. Kako bi prošli što kvalitetnije ali jeftinije, najbolje je obratiti se dizajnerima u salonima namještaja. Također si dobro razmislite o prostoru gdje se nalazi kuhinja. Da li je on zadovoljavajuć ili se možda može promijeniti? Gledajte na to kome kuhate i koliko kuhate.

Ugradbene kuhinje, koje su realne cijene kuhinja?

Prvo je važno da si zadate određeni budžet koji ste spremni potrošiti. Na ovaj način dizajneri mogu kombinirati i pomoći Vam da uštedite koju kunu. Kakve su cijene za današnje ugradbene kuhinje? Na samu cijenu će uvelike utjecati dimenzije i kvaliteta. U Hrvatskoj, cijene kvalitetnih ugradbenih kuhinja se kreču od 15.000 do 30.000 kuna po mjeri. U navedenu cijenu je ubrojana izvrsna kvaliteta, dugotrajnost i druge mogućnosti koje želite. Postoje i jeftinije ugradbene kuhinje, no njihova masovna proizvodnja i niža kvaliteta često ne zadovoljava.

One su izvrsna opcija za vikendice ili apartmane, ali nikako za svakodnevnu uporabu. Ako ćete kuhinju koristiti svaki dan i ako volite veća okupljanja i nakuhavanja, tada je bolje ići na opciju skupljeg ali kvalitetnijeg. Uz samu kuhinju dolaze i kuhinjski aparati, točnije, to je ovisno o vašim željama i mogućnostima. Stručnjaci savjetuju da se prilikom mijenjanja kuhinje mijenjaju i kuhinjski aparati. Najbolje je da posjetite specijalizirane salone koji imaju izložbene kuhinje i da se savjetujete što bi bilo najbolje za Vas. Često ćete zaprimiti savjete o kojima niste niti u ludilu maštali. Kod nove kuhinje svakako ispitajte troškove dostave i cijenu montaže.

Ugradbene kuhinje, kako odabrati najbolji izgled?

Ako ste već unaprijed odredili prostor za svoju kuhinju, onda zasigurno imate točne mjere i viziju kako bi to u konačnici trebalo izgledati. Vodite brigu o tome da ste predvidjeli sve manje detalje: utičnice, odvodne i dovodne cijevi, prekidače, svijetla, radijatore, prozore. Koji su glavni tipovi za ugradbene kuhinje? Glavni tipovi su: Galerijski, linearni, u obliku slova U, u obliku slova L, s otokom na sredini. Ugradbene kuhinje nisu samo lijepe, one su i funkcionalne. Nemojte se toliko orijentirati na njen izgled i zaboraviti na njenu funkcionalnost koja je itekako bitna stavka.

Dizajneri često donose sljedeće savjete: Organizirajte si malu smočnicu kod hladnjaka, perilicu za suđe montirajte kod sudopera, napu montirajte na pristojnu visinu, odaberite radne ploče koje su lako održive. Što je s dizajnom i stilom? Odabir stila je svakako važan, jer ipak ćete u toj kuhinji boraviti svaki dan. Popularni stilovi su tradicionalni i moderni s čistim linijama. Nemojte odabrati kuhinju koja će iskakati naspram drugih prostorija, već gledajte na to da se cijelo kućanstvo lijepo nadovezuje.

Tagovi:

Trebate kuhinju po mjeri?

Retro kuhinje

Retro kuhinje

Mode i trendovi u svemu, pa i u izboru namještaja se stalno mijenjaju i ma koliko modernitet progresivno izbacivao nove stilove, neki stari stilovi prežive sve promjene i nije da postanu klasik, ali s

Nord kuhinje

Nord kuhinje

Nord kuhinje blok imaju prednosti u odnosu na druge vrste kuhinja jer se izrađuju kompaktnih dimenzija i savršene su za male prostore u kojma nema puno mjesta za veći broj kuhinjskih elemenata. Optima

Obratite nam se za sve upite

Na sve upite odgovaramo žurno u toku radnog dana, a ponudu šaljemo unutar jednog radnog dana.

3 + 3 =