Select Page

Trebate kuhinju po mjeri?

Kuhinje od punog drveta

Kuhinje od punog drveta

Kuhinje od punog drveta, što je puno drvo?

Ako razmišljate preurediti kuhinju na bezvremenski i klasičan stil, tada vam je najbolja opcija drvo. Što donose kuhinje od punog drveta? Osim svoje dugotrajnosti, one pružaju zaista široku paletu izgleda koje možete kombinirati. Iako si najčešće pomislimo na seoske kuće i stare kuhinje u kojima su kuhale naše bake, drvene kuhinje su danas ipak nešto drugo. Danas možemo birati sirov izgled, rustikalni stil, savršeno obrađeno drvo s visokim sjajem. Zašto su kuhinje od punog drveta tako popularne?

Drvo nije sasvim slučajno jedan od najpoželjnijim materijala u našim domaćinstvima. Kuhinjski ormarići od drveta su jednostavno neodoljivi spoj dugotrajnosti i stila. Prirodno drvo će uvijek izgledati lijepo, ali i stvoriti posebno ugodnu atmosferu koja i priliči jednom domu. Ukoliko je drvo kvalitetno obrađeno, ono može biti najpouzdaniji i najizdržljiviji materijal za kuhinju. Dobra drvena kuhinja može potrajati i do 50 godina uz dobru njegu, dok druge kuhinje u prosjeku izdrže najviše 10 do 15 godina. Drvene kuhinje se svakako vračaju u modu, a tome možemo zahvaliti i ekološkoj osviještenosti koja navija za prirodni namještaj.

Kuhinje od punog drveta, prednosti i nedostaci

Krenimo s prednostima koje mogu donijeti kuhinje od punog drveta. Prva i glavna prednost je njena prirodnost. Kupnja drvene kuhinje znači kupnju namještaja koji je dugotrajan i prirodan. Druga prednost je beskrajna raznolikost. Drvene kuhinje možemo kombinirati u raznim stilovima i bojama. Svako drvo donosi svoje prednosti i mane, do dobro složena kuhinja od drveta će vjerojatno nadživjeti i Vas same. Treća prednost je otpornost i jednostavno popravljanje. Navedena kuhinja neće pokazivati znakove trošenja koji se šire s godinama. Uz pravilnu njegu ona će se uvijek činiti svježom.

Manja oštećenja se jednostavno popravljaju. Zadnja prednost je njena lakša obnova. Zbog svoje građe od drveta, kuhinje od punog drveta se mogu bojati i transformirati, bez da pritom potrošite cijelo bogatstvo. Koji su nedostaci naveden kuhinje? Krenimo od održavanja. Kuhinju bi bilo poželjno premazivati posebnim preparatima za drvo, ne izlagati ju sunčevoj svjetlosti i voditi brigu o vlazi. Sljedeći nedostatak je visoki proračun. Bilo da je riječ o održavanju ili novoj kuhinji, morate imati na umu kako drvo košta. Sljedeći nedostatak je čišćenje. Ne, drvena kuhinja se ne može očistiti tek tako, već zahtijeva posebne preparate koji će naglašavati njenu prirodnost.

Kuhinje od punog drveta, koliko košta navedena kuhinja?

Znamo kako je puno drvo itekako kvalitetan materijal i da se radi o najdugotrajnijem materijalu. Kuhinje od punog drveta su itekako skupe, toliko skupe da se cijena pretežito traži na upit. Danas se zaista rijetko izrađuju kuhinje od punog drveta, a razlog su visoke cijene materijala i rada ruku. U slučaju da želite kuhinju od drveta ali su Vam cijene prepaprene, tada uvijek možete kompenzirati s drugim materijalima koji dobro imitiraju izgled punog drva. Zašto su navedene kuhinje tako skupe?

Osim što se rade od prirodnog materijala, važno je uzeti u obzir koje drvo želite. U najbolji izbor drva ubrajaju se: Javor, Hrast, Jasen, Bukva, Slatka trešnja. Kada uzmemo u obzir samu izradu kuhinje po mjeri, njenu obradu i završnu obradu, penjemo se na zaista veliku cifru. Postavlja se pitanje da ili ne? Ukoliko želite kuhinju za cijeli život koja predstavlja rustikalno i moderno, odgovor je da. Ukoliko volite mijenjati namještaj svakih par godina i niste skloni nekoj pretjeranoj brizi, tada je odgovor ne. Navedene kuhinje se često rade po mjeri, a ponude je najbolje potražiti na internetu kod raznih dobavljača namještaja.

Tagovi:

Trebate kuhinju po mjeri?

Retro kuhinje

Retro kuhinje

Mode i trendovi u svemu, pa i u izboru namještaja se stalno mijenjaju i ma koliko modernitet progresivno izbacivao nove stilove, neki stari stilovi prežive sve promjene i nije da postanu klasik, ali s

Nord kuhinje

Nord kuhinje

Nord kuhinje blok imaju prednosti u odnosu na druge vrste kuhinja jer se izrađuju kompaktnih dimenzija i savršene su za male prostore u kojma nema puno mjesta za veći broj kuhinjskih elemenata. Optima

Obratite nam se za sve upite

Na sve upite odgovaramo žurno u toku radnog dana, a ponudu šaljemo unutar jednog radnog dana.

4 + 6 =