Select Page

Trebate kuhinju po mjeri?

Kuhinje od medijapana

Kuhinje od medijapana

Kuhinje od medijapana, što je medijapan?

Medijapan je već dugo vremena jedan od glavnih materijala u kuhinji. Svatko tko je ikada vidio kuhinju čistih i urednih linija se zapitao od čega je ona napravljena – odgovor je od medijapana. Što je medijapan ili MDF? Medijapan je materijal srednje gustoće koji ima vlaknasti oblik. Navedeni materijal se dobiva preko prešanja njegovih drvenih čestica pod povišenom temperaturom. Materijal je iznimno pogodan za bilo kakvu obradu, kao i rezanje. Njegova mogućnost lijepe obrade i minimalna savitljivost ga čini savršenim materijalom za kuhinje.

Za razliku od slične iverice, medijapan nema zrnatiju teksturu i zato se on lakše obrađuje i mogu se raditi razni oblici. Kuhinje od medijapana su često ploče koje imaju višeslojni lak na sebi, što znači da su ormarići otporni na vlagu, izrazitu svjetlost, lijepljenje masnoće. Iako možda zvuči skupo, kuhinje od medijapana nisu skupe, no cijena ide gore što je kuhinja više lakirana i ovisno o boji. Iznimno su popularne kuhinje visokog sjaja, iako možemo odabrati i opciju mat boje. Naravno, pri odabiru navedene kuhinje dobit ćete na uvid sve ponuđene boje i mogućnosti kombiniranja.

Kuhinje od medijapana, prednosti i nedostaci

Kuhinje od medijapana svakako imaju svoje prednosti i mane, jer nije sve u lijepom dizajnu. Koje su prednosti? Jedna od najvećih prednosti je materijal kojeg nije potrebno kantirati kako se ne bi vidjeli spojevi. Materijal je sam po sebi vrlo kvalitetan, čvrst i otporan na štete od vlage koje nastaju s dugogodišnjom uporabom. Površina je glatka, riječ je o posebnoj strukturi koja ne veže i ne upija prljavštinu, što znači da se lako čisti i održava. Materijal je idealan za zaobljene plohe i ne pokazuje znakove stresa.

Koje nedostatke kriju kuhinje od medijapana? Nedostaci su: Materijal je ipak nešto skuplji od iverala, i on je nešto manje otporan na grebanje i jače udarce. Što znači da morate biti iznimno oprezni u blizini ormarića i ne lupati s elementima. Kvaliteta samog medijapan ploča može varirati od proizvođača do proizvođača, što znači da nisu nužno sve ploče kvalitetne. Navedeno ćem olako prepoznati po cjenovnom rangu. Postavlja se pitanje da li se isplati uzimati navedena kuhinja? Ukoliko ste oprezni u kuhinji i ukoliko tražite eleganciju za pristojne novce, odgovor je svakako.

Kuhinje od medijapana, koliko košta navedena kuhinja?

Sama cijena za kuhinje od medijapana će ovisiti o veličini, upotrebljenim materijalima, i složenosti same gradnje. Cijene za dužni metar se mogu kretati od 3.800 do 4.600 kuna. Gdje se najviše isplati kupovati kuhinje od medijapana? Istina je da svaki salon namještaja nudi navedene kuhinje, ali isto tako te cijene se mogu razlikovati ovisno o dobavljaču i kvaliteti materijala, kao i mjerama Vaše kuhinje. Kolika je trajnost navedene kuhinje? Ovisno o tome koliko i na koji način koristite kuhinju.

Ako imate česte goste i ako volite kuhati za velika okupljanja, tada navedena kuhinja i nije najzahvalniji izbor za Vas. Njeno lako održavanje privlači mnoge, no problemi nastaju kada kuhinja brzo krene pokazivati znakove oštećenja. Nažalost, medijapan nije najzahvalniji materijal za kuhinju koja se često koristi. Ukoliko Vas zaista interesira navedeni materijal, tada je najbolje da sjednete s dizajnerom i da mu objasnite na kojem principu Vi funkcionirate u kuhinji. Moguće je kombinirati medijapan s drugim materijalima, no onda morate imati na pameti da Vam i sama cijena ide prema gore

Tagovi:

Trebate kuhinju po mjeri?

Retro kuhinje

Retro kuhinje

Mode i trendovi u svemu, pa i u izboru namještaja se stalno mijenjaju i ma koliko modernitet progresivno izbacivao nove stilove, neki stari stilovi prežive sve promjene i nije da postanu klasik, ali s

Nord kuhinje

Nord kuhinje

Nord kuhinje blok imaju prednosti u odnosu na druge vrste kuhinja jer se izrađuju kompaktnih dimenzija i savršene su za male prostore u kojma nema puno mjesta za veći broj kuhinjskih elemenata. Optima

Obratite nam se za sve upite

Na sve upite odgovaramo žurno u toku radnog dana, a ponudu šaljemo unutar jednog radnog dana.

1 + 6 =