Select Page

Kutne kuhinje

Kutne kuhinje

Kutne kuhinje, glavne značajke

Kutne kuhinje tvore savršeni trokut koji omogućuje ugodno kuhanje. Što su zapravo kutne kuhinje? Kutna kuhinja se može opisati i kao kuhinja u obliku slova L. Ona se može iskoristiti u prostoru raznog oblika ili veličine. Navedena kuhinja sadrži sljedeći raspored: dva zida i jedan slijepi kut. Navedeno omogućuje bolju iskoristivost prostora. Navedeni oblik kuhinje je česti izbor mnogima, a razlog je savršena i ispravna organizacija takozvanog radnog trokuta koji je sačinjen od štednjaka, sudopera i hladnjaka.

Da li je navedena kuhinja rezervirana samo za male prostore? Nikako. Kuhinje koje dolaze u L obliku mogu se iskoristiti i u većem prostoru, jer tada se otvara mogućnost proširenja seta kućanskih aparata. Racionalan raspored triju glavnih zona omogućuje minimalan broj pokreta u kuhinji, no maksimalnu funkcionalnost. Ukoliko želite modernu ali i funkcionalnu kuhinju, s odabirom navedenog stila nikako nećete pogriješiti. Kutni raspored je prikladan mnogima, i upravo zato je čest izbor za novi projekt kuhinje. Osim savršenog trokuta i dobre funkcionalnosti, navedeni oblik kuhinje donosi lakšu i jednostavniju snalažljivost.

Kutne kuhinje, prednosti i nedostaci

Nedvojbena prednost navedene kuhinje je njen oblik koji izgleda kao slovo L. U ostale prednosti bi naveli: Pogodno uređenje, što znači da je ona dobar izbor za male i velike prostore. Kutna kuhinja često dolazi s posebnim rotirajućim svojstvima za pohranu pribora ili namirnica, a to svakako pridonosi boljoj ergonomiji i prostranosti. Countertop je dovoljno velik da se ispod njega može postaviti određeni kuhinjski aparat koji će biti od pomoći – perilica posuđa. Oblik slova L omogućuje da u jedan dio postavite dio za blagovanje, dok drugi dio služi kao zona za kuhanje.

Kutne kuhinje su zanimljivog izgleda i svakako pridonose općem dojmu u domaćinstvu. Koji su nedostaci kutne kuhinje? Kutni set kuhinje nije najbolji izbor za uski prostor koji traži maksimalnu iskoristivost. Isto tako, ovisno o veličini, ona nije najbolji izbor za zajedničko kuhanje. Kako odabrati savršenu kutnu kuhinju? Danas možemo birati između različitih stilova koji često variraju između tradicionalnog i modernog oblika. Navedene kuhinje mogu raditi po mjeri, što znači da ste sami zaslužni za vlastiti dizajn.

Kutne kuhinje, gdje ih kupiti i koja im je cijena?

Kutne kuhinje danas pripadaju u moderne kuhinje. Što ovo znači? One su prilagodljive, imaju funkcionalnost i mogu se raditi po mjeri prema osobnom izboru materijala i dodataka. Kutne kuhinje su dostupne u svakom salonu namještaja ili specijaliziranoj trgovini koja se bavi izradom i prodajom kuhinja. Zašto su navedene kuhinje toliko popularne? Osim svoje funkcionalnosti, one si najbolji izbor za uređenje manjih i većih prostora, što znači da je potrebna minimalna briga oko njenog rasporeda i slaganja. Koja je cijena kutnih kuhinja?

Važno je naglasiti da će cijena ovisiti o mjerama i o izboru materijala. Cijene se kreču u rangu od 10.000 kuna nadalje. Mnogi saloni namještaja često imaju akcijske ponude na navedeni oblik, što znači da navedenu kuhinju možete dobiti uz 30% manju cijenu. Kako znati da li je kutna kuhinja najbolji izbor za Vas? Ukoliko tražite maksimalnu funkcionalnost i praktičnost, tada je najbolje da se okrenete opciji kutnih kuhinja. Dodatne savjete uvijek možete zatražiti kod stručnjaka u salonu namještaja koji će Vam rado objasniti sve prednosti i mane navedene kuhinje.

Tagovi:

Trebate kuhinju po mjeri?

Retro kuhinje

Retro kuhinje

Mode i trendovi u svemu, pa i u izboru namještaja se stalno mijenjaju i ma koliko modernitet progresivno izbacivao nove stilove, neki stari stilovi prežive sve promjene i nije da postanu klasik, ali s

Nord kuhinje

Nord kuhinje

Nord kuhinje blok imaju prednosti u odnosu na druge vrste kuhinja jer se izrađuju kompaktnih dimenzija i savršene su za male prostore u kojma nema puno mjesta za veći broj kuhinjskih elemenata. Optima

Obratite nam se za sve upite

6 + 6 =