Select Page

Trebate kuhinju po mjeri?

Kutne kuhinje

Kutne kuhinje

Kutne kuhinje, glavne značajke

Kutne kuhinje tvore savršeni trokut koji omogućuje ugodno kuhanje. Što su zapravo kutne kuhinje? Kutna kuhinja se može opisati i kao kuhinja u obliku slova L. Ona se može iskoristiti u prostoru raznog oblika ili veličine. Navedena kuhinja sadrži sljedeći raspored: dva zida i jedan slijepi kut. Navedeno omogućuje bolju iskoristivost prostora. Navedeni oblik kuhinje je česti izbor mnogima, a razlog je savršena i ispravna organizacija takozvanog radnog trokuta koji je sačinjen od štednjaka, sudopera i hladnjaka.

Da li je navedena kuhinja rezervirana samo za male prostore? Nikako. Kuhinje koje dolaze u L obliku mogu se iskoristiti i u većem prostoru, jer tada se otvara mogućnost proširenja seta kućanskih aparata. Racionalan raspored triju glavnih zona omogućuje minimalan broj pokreta u kuhinji, no maksimalnu funkcionalnost. Ukoliko želite modernu ali i funkcionalnu kuhinju, s odabirom navedenog stila nikako nećete pogriješiti. Kutni raspored je prikladan mnogima, i upravo zato je čest izbor za novi projekt kuhinje. Osim savršenog trokuta i dobre funkcionalnosti, navedeni oblik kuhinje donosi lakšu i jednostavniju snalažljivost.

Kutne kuhinje, prednosti i nedostaci

Nedvojbena prednost navedene kuhinje je njen oblik koji izgleda kao slovo L. U ostale prednosti bi naveli: Pogodno uređenje, što znači da je ona dobar izbor za male i velike prostore. Kutna kuhinja često dolazi s posebnim rotirajućim svojstvima za pohranu pribora ili namirnica, a to svakako pridonosi boljoj ergonomiji i prostranosti. Countertop je dovoljno velik da se ispod njega može postaviti određeni kuhinjski aparat koji će biti od pomoći – perilica posuđa. Oblik slova L omogućuje da u jedan dio postavite dio za blagovanje, dok drugi dio služi kao zona za kuhanje.

Kutne kuhinje su zanimljivog izgleda i svakako pridonose općem dojmu u domaćinstvu. Koji su nedostaci kutne kuhinje? Kutni set kuhinje nije najbolji izbor za uski prostor koji traži maksimalnu iskoristivost. Isto tako, ovisno o veličini, ona nije najbolji izbor za zajedničko kuhanje. Kako odabrati savršenu kutnu kuhinju? Danas možemo birati između različitih stilova koji često variraju između tradicionalnog i modernog oblika. Navedene kuhinje mogu raditi po mjeri, što znači da ste sami zaslužni za vlastiti dizajn.

Kutne kuhinje, gdje ih kupiti i koja im je cijena?

Kutne kuhinje danas pripadaju u moderne kuhinje. Što ovo znači? One su prilagodljive, imaju funkcionalnost i mogu se raditi po mjeri prema osobnom izboru materijala i dodataka. Kutne kuhinje su dostupne u svakom salonu namještaja ili specijaliziranoj trgovini koja se bavi izradom i prodajom kuhinja. Zašto su navedene kuhinje toliko popularne? Osim svoje funkcionalnosti, one si najbolji izbor za uređenje manjih i većih prostora, što znači da je potrebna minimalna briga oko njenog rasporeda i slaganja. Koja je cijena kutnih kuhinja?

Važno je naglasiti da će cijena ovisiti o mjerama i o izboru materijala. Cijene se kreču u rangu od 10.000 kuna nadalje. Mnogi saloni namještaja često imaju akcijske ponude na navedeni oblik, što znači da navedenu kuhinju možete dobiti uz 30% manju cijenu. Kako znati da li je kutna kuhinja najbolji izbor za Vas? Ukoliko tražite maksimalnu funkcionalnost i praktičnost, tada je najbolje da se okrenete opciji kutnih kuhinja. Dodatne savjete uvijek možete zatražiti kod stručnjaka u salonu namještaja koji će Vam rado objasniti sve prednosti i mane navedene kuhinje.

Tagovi:

Trebate kuhinju po mjeri?

Retro kuhinje

Retro kuhinje

Mode i trendovi u svemu, pa i u izboru namještaja se stalno mijenjaju i ma koliko modernitet progresivno izbacivao nove stilove, neki stari stilovi prežive sve promjene i nije da postanu klasik, ali s

Nord kuhinje

Nord kuhinje

Nord kuhinje blok imaju prednosti u odnosu na druge vrste kuhinja jer se izrađuju kompaktnih dimenzija i savršene su za male prostore u kojma nema puno mjesta za veći broj kuhinjskih elemenata. Optima

Obratite nam se za sve upite

Na sve upite odgovaramo žurno u toku radnog dana, a ponudu šaljemo unutar jednog radnog dana.

5 + 12 =